Πανεπιστήμιο της Ανκόνα (Università Politecnica delle Marche)

Christophoros/ 22 Μαΐου, 2017/ Συμμετεχοντες στο προγραμμα

Το Πανεπιστήμιο της Ανκόνα ιδρύθηκε το 1969, εδρεύει στην Ανκόνα αλλά γεωγραφικά ανήκει στην περιφέρεια Marche. Έχει 5 Σχολές (Γεωπονική, Οικονομικών, Μηχανικών, Ιατρική και Χειρουργική και Επιστημών),ο αριθμός των φοιτητών ανέρχεται στους 17.000 περίπου, στελεχώνεται από 545 καθηγητές και ερευνητές, ενώ έχει ακόμα 565 άτομα τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα περιλαμβάνει 39 μαθήματα πτυχίου,9 πρώτου και δεύτερου βαθμού προπτυχιακού διπλώματος, 4 μαθήματα εξειδίκευσης, 33 σχολές εξειδίκευσης και 5 σχολές διδακτορικού διπλώματος, μία για κάθε Σχολή.
Στη Σχολή των Μηχανικών θα πραγματοποιηθούν οι έρευνες που θα γίνουν για τη δημιουργία και εξέλιξη των εργαλείων για το Πρόγραμμα Lab4Dive, στο LabMacs (Laboratory of Modelling, Analysis and Control of Dynamical systems -Dipartimento di Ingegneria dell’Informazione – DII).
Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής {Information Engineering Department (DII)} έχει ιδρυθεί το 2011 από τη συγχώνευση του Τμήματος της Βιοϊατρικής, των Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών και του Τμήματος της Πληροφορικής, της Διοίκησης και των Αυτοματισμών.  Το Τμήμα αυτό  προάγει την αριστεία στα περισσότερα ερευνητικά πεδία του τομέα των Μηχανικών Πληροφορικής: Τεχνητής Νοημοσύνης και Συστημάτων Real Time, Αυτοματισμών, Βιοτεχνολογίας, Θεωρίας Κυκλωμάτων, Νοημοσύνης Υπολογιστή, Ηλεκτρονικών, Ερευνών, Οπτοηλεκτρονικής, Ρομποτικής και άλλων.

Το Τμήμα αυτό αποτελείται από ερευνητικές ομάδες, οι οποίες στελεχώνονται από ερευνητές που έχουν κοινά επιστημονικά ενδιαφέροντα. Οι περισσότεροι από τους ερευνητές έχουν αυστηρές συνεργασίες με άλλα Πανεπιστήμια, Οργανισμούς και Ιδρύματα από όλο τον κόσμο, ενώ συμμετέχουν και σε εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Παράλληλα, ενδιαφέρονται για τη μεταφορά της τεχνολογίας στις δημόσιες και ιδιωτικές εταιρίες, αλλά και για τη συνεργασία με το τοπικό κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι. Η υψηλή ποιότητα της ανεπτυγμένης ερευνητικής δραστηριότητας καταγράφεται σε ένα πολύ μεγάλο νούμερο δημοσιεύσεων ετησίως, οι οποίες περιλαμβάνονται στα κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και βιβλία.

Share this Post